Cene se bodo zvišale, ker bodo tarifne tarife LED preusmerile

- Jun 27, 2018-

Cene se bodo zvišale, ker bodo tarifne tarife za vodo napredovale Cene se bodo zvišale, ker bodo tarifne tarife za vodo napredovale

Zdi se, da se bo cena razsvetljave povečala, ko bo vlada ZDA potrdila, da bodo kitajske komponente razsvetljave dosegle tarife do 25 odstotkov.

Svetleče diode, žarnice z žarilno nitko in svetilke HID ter aluminijasti in polprevodniški elektronski deli so vključene na seznam izdelkov, s katerimi se sooča davek, ki ga pripravi Urad trgovinskega predstavnika Združenih držav.

Seznam znaša 50 milijard ameriških dolarjev prihodkov za Kitajsko in pokriva 1.102 ločenih kategorij izdelkov. Pomembno je, da je številka 85414020, svetleče diode, preživela posvetovanja z industrijo, ki je potekala maja. Tarifa vključuje LED matrike in module.

Kitajska vlada, ki je več kot desetletje opredelila industrijo LED razsvetljave kot ključnega strateškega sektorja za podporo, pravi, da bo povrnila tarife "v enakem obsegu".

Cenovni pritisk na tarife sovpada z valom povišanj cen, ki so ga napovedali veliki svetovni dobavitelji razsvetljave, vključno z Acuity Brands, Eaton, Venture in Ledvance. Cene svojih tradicionalnih izdelkov za razsvetljavo postavljajo za 6 do 8 odstotkov, saj navajajo naraščajoče stroške surovin, kot je aluminij.

Opazovalci industrije pravijo, da je vprašanje časa, preden se pritiski na cene razširijo na evropske, bližnjevzhodne in afriške trge.

Zdi se, da nekateri proizvajalci, kot je korejski LED proizvajalec Seoul Semiconductor, že pričakujejo uvedbo tarif. Po njegovem mnenju načrtuje, da bo naročila ZDA iz svoje tovarne v Hanoju brez tarifnih Vietnama, medtem ko bodo naročila za druge regije, na katere ne vplivajo tarife ZDA, še naprej pošiljala iz obsežnih kitajskih lokacij podjetja.