Svetloba od svetilk bi lahko zdravila razjede - študija

- Jul 31, 2018-

Svetloba iz svetilk bi lahko zdravila razjede - Študija


Nova raziskava je pokazala, da svetilka lahko zdravi razjede. Študija je pokazala, da svetloba, ki oddaja kombinacijo infrardečih in UV žarkov, izboljša razjede za 83 odstotkov po treh tednih brez neželenih učinkov.

Študija je tudi pokazala, da svetilni žarki uničujejo bakterije v ulkusih in zmanjšajo vnetje, da bi spodbudili zdravljenje.

Raziskovalci so dejali, da so takšne svetilke že na voljo v bolnišnicah, novo terapijo pa bi lahko uporabljali doma. Dodali so, da je svetilka za razliko od obstoječih zdravil poceni in praktična.

"Menimo, da je ta tehnologija izmenjevalnik iger. Bolniki povzročajo veliko stisko pri bolnikih. Ta tehnologija je poceni in praktična - res ni prijetna, saj jo lahko upravljate doma, "je povedal vodilni avtor dr. Michael Hughes z Univerze v Manchestru.

Raziskavo smo izvedli pri osmih bolnikih s sistemsko sklerozo. Bili so izpostavljeni svetilki s 32 žarnicami. Sistemska skleroza se pojavi, ko imunski sistem osebe napada prste in prste.

Bolniki so med njimi imeli 14 razjed in so bili izpostavljeni svetilki 15 minut dvakrat na teden 21 dni.

Infrardeča rdeča in rdeča svetloba v svetilki naj bi povečala cirkulacijo, kar povečuje oskrbo ran in kisika in hranilnih snovi za spodbujanje zdravljenja.

Znanstveniki tudi verjamejo, da rdeča luč spodbuja proizvodnjo kolaža, ki pomaga pri rasti novega tkiva. Svetilka ima kartico SIM, ki omogoča daljinsko spremljanje napredka bolnikov.

Dr. Hughes je dejal, da obstajajo možnosti za prihodnost. "Menimo, da bi se ta naprava lahko enostavno prilagodila za nadzor nad ulkusi na daljavo s kamerami. Prav tako bi jih bilo mogoče programirati, da bi prepoznali različne dele telesa, tako da je zdravljenje natančno podano, «je dejal dr. Hughes.

Ljudje s sladkorno boleznijo so zaradi groznega obtoka bolj izpostavljeni razjedam. Razjede se lahko pojavijo tudi na spodnjih nogah, ki so znane kot krčne žile, ko se kri ne prenaša nazaj v srce, zaradi česar se združi.

Na primer, diabetična noga se pojavi, kadar se razjede razvijejo iz majhnih kosov, zaradi česar je trpinčenju ogroženo amputiranje.