LED Lamp odpadki: Dober novice in slaba

- May 22, 2018-

Po skoraj desetletju običajne uporabe so LED-diode še vedno le del zavržkov v Evropi, zato se zdi, da živijo v skladu s trditvami za dolgoživost. Recikliranje je lahko drugačna stvar.

Če je tok odpadkov kakršen koli znak, se zdi, da LED žarnice izpolnjujejo zahteve proizvajalcev za dolgoživost: v Evropi še vedno predstavljajo manj kot 2% zavržkov.

Zanimajo se izdelki in obvestila o LED žarnicah in servisnih programih?

Ta številka prihaja iz Eucolight, skupine organizacij, ki nadzira zbiranje in recikliranje svetil in izdelkov za razsvetljavo po Evropi. Med njimi trdijo, da obravnavajo 79% svetilk, zbranih v 18 državah, v katerih delujejo.

"LED žarnice trenutno predstavljajo manj kot 2% toka odpadkov z dolgo življenjsko dobo," je poročal Eucolight po letni konferenci, ki je potekala prejšnji mesec v Sassenheimu na Nizozemskem.

Več kot desetletje je minilo, odkar so LED začele vstopati v mainstream - dovolj dolgo, da bi se lahko v precej večjem deležu kot 2% spremenili, če bi bili prezgodaj. Proizvajalci neformalno poskrbijo za trditve o 20-letni in daljši življenjski dobi (čeprav je težko najti garancijo nad 5 let in mnogi so krajši). Označevanje izdelkov običajno obsega od 15.000 do 30.000 ur, ki se po 3 urah na dan prevedejo na 14 do 28 let.

Torej, medtem ko potrošniki še vedno niso uporabljali dovolj LED žarnic dovolj dolgo, da dokončno dokazujejo dolgoročne trditve, tok odpadkov zagotavlja trdne posredne dokaze, da LED izdelki na splošno dobro držijo doslej. (Opravičuje se tistim, ki ste ga samo 9 mesecev binned, to se lahko zgodi.)

To je dobra novica.

Večina svetilk in svetilk, ki gredo danes v zbirke recikliranja, so starejše svetlobne vire, ne LED. (Photo credit: EucoLight member Recylum).

Toda tu je rub. LED bo v naslednjih desetih letih predstavljalo približno 30-40% odpadkov, in kot se to zgodi, bo industrija imela večje delo pri recikliranju od tistega, s katero se je v preteklosti soočila s preprostejšimi modeli, je dejal Nigel Harvey, Izvršni direktor podjetja UK recycler in Recolight član Eucolight.

Kot je poročala LEDs Magazine v naši nedavni krožni gospodarski zgodbi, medtem ko se več kot 90% fluorescentnih cevi materiala danes v Združenem kraljestvu, LED svetilke gradnjo bo težko doseči celo 50%. (Maj / junij vsebina vsebine bo hit svetlobe spletno stran kmalu, vendar naročniki lahko članek v celoti v zvezi z vprašanjem .)

"Eden od prednosti LED tehnologije je eksplozija v vrsti uporabljenih materialov, modelov, ki se uporabljajo, oblik, velikosti, vse," je dejal Harvey LED . "Omogočajo veliko več inovacij v načinu izdelave izdelka. Toda ta raznovrstnost izdelka prihaja na stroške, ko gre za recikliranje. Imate še toliko več materialov tam. So vezani skupaj, pogosto z lepili in peni, ki jih ločujejo z mehanskimi procesi zelo težko. Tam najdete vse vrste materialov iz plastike, stekla, keramike, aluminija, bakra. Imate PCB-je. To je popolna mešanica. Imamo problem, ki se bo vrnil in nas ugriznil. "

Zdaj, da bi se vrnili k novim dobrim novicam: ta izziv ni bil neopažen na konferenci Eucolight.

"V ta namen so se delegati naučili o tehnični sestavi in možnostih za prihodnost LED in tehnik recikliranja LED," je poročal Eucolight.

Veselimo se spremljanja razvoja.

Morate vedeti več o krožnem gospodarstvu?

Na spletnem mestu Lux poiščite dodatna vpogleda iz Nigel Harvey o vključitvi krožnega gospodarstva .

Urednik aplikacij Lux John Bullock je prav tako razjasnil koncept .

Tudi v negotovih časih, ki jih je predstavljal Brexit , so se industrijske organizacije zavzemale za napredek v modelu trajnostnih storitev.

LightingEurope je podrobneje preučila prednosti krožnega gospodarstva .