8 najboljših možnosti osvetlitve za vaš sanjski dom

- Jun 11, 2018-

Lestenci niso samo za razkošne dvorce ali velike hiše.

Ali dekorirate svoj dom? Morate se osredotočiti ne le na pohištvo in tla, temveč tudi na razsvetljavo. Medtem ko mnogi ponavadi prezrejo ta vidik domače dekoracije, je pomembnost osvetlitve najbolj občutljiva, ko je slaba. Gone so dnevi, ko je osvetlitev samo pomenila osvetlitev hiše.

Sodobna osvetlitev igra pomembno vlogo pri oblikovanju notranjosti, saj ne samo izboljšuje vse v prostoru - od pohištva do tal in fitingov, ustvarja toplo, vabljivo in funkcionalno vzdušje v vašem življenjskem prostoru.

Mikita Laad Gupta, višji oblikovalec, Bonito Designs in Abraham Santhosh, vodja oblikovalec, Elegancia vam dajo nasvete:

* Lestenci: niso le za razkošne dvorce ali velike hiše. Lestenec je lahko različnih oblik in velikosti. Ta lahka pritrditev lahko deluje kot odlična domača dekor možnost, ne samo kot vizualno zdravljenje, ampak tudi za širjenje svetlobe enakomerno. V središču vaše dnevne sobe lahko obesimo lestenec in takoj vam bo povrnil kraljevski dotik v svoj prostor.

* Talne svetilke: Talne svetilke so odlične možnosti, zlasti za dnevno sobo in spalnico, saj lahko zlahka osvetlijo celotno sobo ali zasvetijo določeno področje. Na voljo v različnih oblikah in velikostih, lahko te luči spremenijo celoten videz sobe. Postavite jih ob prijetnem bralnem kotičku ali šotorskem dnu in talne svetilke bodo dodale razkošno, podcenjeno vabo na območje.

* Vgradna razsvetljava: Takšna osvetlitev vam omogoča, da osvetlite samo del prostora, ki je morda potreben v danem trenutku. Ti se običajno uporabljajo v večjih prostorih. Ta vrsta razsvetljave ponavadi uporablja žareče, fluorescentne ali halogenske žarnice z namenom osvetlitve. Lahko se uporabljajo luči za osvetlitev ali zatemnitev luči.

* Ventilatorji: so nov koncept, kjer se na stropni ventilatorji pritrdi nabor luči. Žarnice teh luči so posebej zasnovane tako, da se upirajo vibracijam ventilatorja.

* Skylight: Skylight je inovativen način za pripravo naravne svetlobe v sobo. Penthouses ali otroške sobe so najboljša mesta za njihovo strateško uporabo. Lahko pretvorijo sobo v svetlo osvetljen prostor po dnevu in mirno okolje ponoči.

Viseče luči lahko dvignejo videz vaše sobe in izgledajo osupljivo in moderno. (Shutterstock)

* Viseče svetilke: Ti svetlobni napisi so odličen način za izdelavo ambientov. Dobro izbrana viseča luč lahko dvigne videz vaše sobe in jo naredi videti elegantno in moderno. Na voljo v čudnih modelih in oblikah, so opremljeni s prilagodljivimi kabli, tako da lahko prilagodite njihovo višino.

* Ledena svetilka: V svojo spalnico dodajte nekaj čudovitega s starinsko ali trsno svetilko. Ne samo, da so stilski količnik vašega dekorja višji, ampak tudi vašo sobo povabi dovolj, da se boste počutili po dolgem dnevu pri delu.

* Zrcalna luč: zrcala odražajo svetlobo in lahko prostor naredijo večji in svetlejši. Ko dodate luč na obeh straneh ogledala, se razpoloženje prostora takoj spremeni. Tovrstne svetilke so lahko popolne, da bi vaše kopalnico ali sobo za tišino izgledale uber-elegantno in prostorno.